Bij voldoende deelname starten wij start Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer bij voldoende deelname een nieuwe cursus Capoeira voor kinderen van 5 t/m 12 jaar

Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Capoeira gaat tussen twee mensen die samen in één kring staan. Deze kring is gemaakt van mensen die allemaal naast elkaar staan in een cirkel Als u ernaar kijkt schetst u waarschijnlijk een vergelijking met acrobatiek. In de kring begint het spel. Bij het spel is er geen winnaar of verliezer. Het gaat om elkaar uitdagen met mooie bewegingen.

 

Het spel is een uitwisseling van aanvals- en verdedigingstechnieken op muziek, waarbij de 'verdedigende' partij laag gebukte, ontwijkende bewegingen maakt. Kenmerkende bewegingen van het spel zijn de ginga; een 'waggelende' basisstap van waaruit alle mogelijke bewegingen voortvloeien. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen, zoals vanuit de handstand met twee benen gemaakte, hoog schoppende bewegingen.

U kunt uw kind(eren) opgeven voor een gratis kennismaking les op 17 maart as. van 15.00 tot 15.45 uur op ons emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van de naam van uw kind en de leeftijd.